• " 1 Joh. 1: 9 " Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, dat Hij ons de zonden vergeve en ons reinige van alle ongerechtigheid. 1 Joh. 1: 9
  • " 1 Kor. 3: 1 " "Indien u dan met Christus opgewekt bent, zo zoekt de dingen, die boven zij, waar Christus is, zittende aan de rechterhand van God."
  • " 2 Tim. 3: 16 " 'Al de Schrift is van God ingegeven, en is nuttig tot lering, tot wederlegging, tot verbetering, tot onderwijzing die in de rechtvaardigheid is. 2 Tim. 3: 16
  • " Rom. 7: 14 " Want de zonde zal over u niet heersen; want u bent niet onder de wet, maar onder de genade. Rom. 7: 14
  • " Spr. 16 vers 3 " Wentel uw werken op den HEERE, en uw gedachten zullen bevestigd worden. Spr. 16: 3

Meer over Onze gemeente

Actueel

Kopij maand april

Kopij voor de maand april (verschijningsdatum zondag 31 maart) zouden wij graag uiterlijk zaterdag 23 maart voor 9.00 uur bij de plaatselijke redactie ontvangen (jgpoolman@hhgmoerkapelle.nl).

Oud papier

Op zaterdag 6 april  wordt ten bate van de zending weer oud papier bij u thuis (Moerkapelle) opgehaald. Graag stapels oud papier goed aan elkaar verbonden of in een doos aan de weg zetten. Namens de ophalers van het oud papier alvast hartelijk bedankt!

Afbeeldingsresultaat voor oud papierOok in 2019 wordt in Moerkapelle het oud papier opgehaald door de drie Moerkapelse kerken, waarbij de opbrengst naar de zending gaat. Inmiddels zijn de inzameldata voor 2019 bekend. Meestal wordt het oud papier elke tweede zaterdag van de maand opgehaald, maar er zijn uitzonderingen. Noteert u s.v.p. de inzameldata voor 2019 als volgt: 11 mei, 15 juni, 13 juli, 10 augustus, 7 september, 5 oktober, 2 november en 7 december.
Zet u het oud papier voor 9.00 uur ’s ochtends buiten? Graag gebonden of in dozen en op de plaats waar normaal gesproken uw GFT-container aan de weg staat. Bij voorbaat dank. .

Afbeeldingsresultaat voor cdCd-opname

Indien u van een bepaalde dienst de CD in eigendom wil hebben, dan kan deze besteld worden bij Gerwin de Vos, Knibbelweg 37, tel. 06-111 69 108. Kosten: € 3,50. 

 

Rechtstreekse uitzending eredienstAfbeeldingsresultaat voor uitzending kerkdienst

De erediensten van onze gemeente zijn rechtstreeks te beluisteren via onze site: www.hhgmoerkapelle.nl; keuzemenu bovenaan: Uitzending kerkdienst. Als u hier op klikt en op de nieuwe pagina aan de linkerkant voor Directe uitzending kiest, kunt u meeluisteren.

 

Nieuw in 2019: Het Groot Reformatiekoor 4 

Een groot Nationaal koor: Het Groot Reformatiekoor 4 o.l.v. Martin Zonnenberg, Joost van Belzen: vleugel en Peter Wildeman: orgel. Het koor studeert in heel Nederland. Iedereen mag meezingen.
Na vier repetities in Hardenberg, Amersfoort, Barneveld, Sliedrecht, Krimpen, Middelharnis en Goes gaat het koor een generale repetitie geven in de omgeving van Gorinchem. Na deze generale repetitie geeft het koor 5concerten. Het koor geest concerten in o.a. Amersfoort, Hasselt, Rotterdam, Dordrecht, Goes. Als je 15 jaar of ouder bent kun je je opgeven voor dit prachtig koor, dat de Reformatie herdenkt.
In 2019 is het Reformatiejaar 500 jaar Reformatie in Zwitserland o.l.v. Zwingli. Dit thema krijgt volop de aandacht in de kerken van Nederland. Speciaal hiervoor komt er een gloednieuwe muziekmap, die door Martin Zonnenberg is samengesteld. Het is een afwisselende muziekmap met muziek uit de landen waar de reformatie ooit is begonnen: Duitsland, Zwitserland, Schotland, Nederland en Amerika. Kortom een scala aan muziekstijlen die het Groot Reformatiekoor gaat bezingen. Het koor geeft schitterende concerten in de Grote kerk van Dordrecht, Amersfoort, Goes en Hasselt. Als kers op de taart zingt het koor in de grote zaal van de Doelen te Rotterdam compleet met een symfonie-orkest. Verder werkt het Chr. Sliedrechts Mannenkoor Ichthus ook mee aan 2 concerten. Dit koor is ook van Martin Zonnenberg en telt 175 mannenstemmen! Het koor start in september met de 4 repetities. De concerten starten vanaf eind oktober t/m februari 2020, daarna maakt het koor een koorreis naar Zwitserland (optioneel).
Indien u zich opgeeft voor 1 februari 2019 ontvangt u een schitterende vroegboek-CD!
Opgeven kan via de website: www.reformatiekoor.nl. Het koor telt een begrenzing. Bij 400 zangers komt er een wachtlijst, dit ivm de zitplaatsen in de kerken. Het koor zingt voor verschillende goede doelen. Wilt u er ook bij zijn?

Image result for reformatorisch meldpuntMeldpuntmisbruik

Wordt het meer dan praten?

Blijf er niet mee zitten. De kerk hoort een veilige plaats te zijn. Toch is die veiligheid niet altijd vanzelfsprekend. Ook in de kerk, binnen kerkelijke relaties, komt misbruik voor. Soms overduidelijk, soms heel subtiel. Door opmerkingen die over jouw grens gaan of een iets te nadrukkelijke hand op je schouder. Het Meldpunt is er in de eerste plaats voor slachtoffers van misbruik. Je kunt hier terecht als je informatie, ondersteuning, of advies nodig hebt.
Daarnaast geeft het Meldpunt advies aan kerken rond situaties van misbruik en spreekt hen aan op hun verantwoordelijkheid voor veiligheid in de kerk. Heb jij problemen of vragen rond seksueel misbruik in kerkelijke relaties? Neem contact met ons op, ook als je liever anoniem blijft. Kijk op www.meldpuntmisbruik.nl Mail naar info@meldpuntmisbruik.nl
Bel naar 06 81 08 01 17 (ma-vrij 9.00 – 17.00)

Zingen voor de JBGG! Zingt u/zing jij mee?

Image result for jongerenkoor LoisVanaf januari 2019 hopen wij als jongerenkoor Lois weer te starten met een nieuw project. We zullen een geheel nieuw oratorium zingen wat samengesteld en gecomponeerd is door onze dirigent Peter Wildeman en Mark Brandwijk. Er staan 2 concerten gepland waarbij gecollecteerd zal worden voor de Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten.

30 maart in de Havenkerk van Alblasserdam

14 juni in de grote kerk van Gorinchem.

Kosten voor dit project zijn € 8.50 per maand. Je ontvangt hiervoor een muziekmap met exclusief oratorium en 2 prachtige concerten.
We repeteren in Gouda, Sliedrecht en Oud-Beijerland. De adressen en repetitiedata kunt u vinden op de website van Peter Wildeman. Als u op het voorjaarsproject jongerenkoor Lois klikt vindt u alle info. Ben je tussen de 14 en 49 jaar en hou je van zingen? Kom dan ons mooie koor versterken! Meld je aan via de website van Peter Wildeman: www.peterwildeman.nl/voorjaarsproject-jongerenkoor-lois.

Psalmzangavond t.b.v. de zending HHK

Op zaterdagavond 23 maart wordt er in de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouderkerk a/d IJssel e.o. een Psalmzangavond gehouden. Spreker deze avond is Maarten Kramer, bureaumanager zendingsbureau Hersteld Hervormde Kerk. Hij zal met name iets vertellen over het zendingswerk in Suriname. Organist is Pieter Geneugelijk. De opening en sluiting zal worden gedaan door kand. A.J. Speksnijder. De kerk is open om 19.00 uur en de avond begint om 19.30 uur.
Iedereen is van harte welkom!  Met een hartelijke groet,

Namens de zendingscommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouderkerk aan de IJssel.

Revoke bijeenkomst zaterdag 23 maart 2019

Alle kinderloze echtparen worden hierbij van harte uitgenodigd voor onze bijeenkomst op zaterdag 23 maart 2019 in kerkgebouw Eben-Haëzer, Dudokdreef 21 (ingang achterzijde) te Barendrecht.
Programma
14.15 uur inloop en ontvangst
14.45 uur welkom door Anton de Groot, voorzitter
14.50 uur meditatie en Bijbelstudie onder leiding van ds. K. Visser
15.45 uur pauze
16.15 uur nabespreking met vragenbeantwoording
16.45 uur sluiting
Onbegrepen wegen.
Onze waaroms rondom kinderloosheid
Na afloop is er een gezamenlijke broodmaaltijd. U kunt zich hiervoor per mail of telefonisch aanmelden via aanmelden@revoke.nl of 0318 - 45 65 87, tot uiterlijk 8 maart 2019.
De kosten voor de maaltijd bedragen € 10,- per persoon. Dit bedrag kunt u ter plaatse aan onze penningmeester betalen.
De najaarsbijeenkomst wordt gehouden in Gorinchem op 2 november 2019.
Het thema is 'Een kind, geen kind – Mijn kinderen kinderloos'

Kinderappèl

‘Zorg voor elkaar!’, dat is het thema van het kinderappèl in 2019. Samen met honderden kinderen zullen we luisteren naar de gelijkenis van de barmhartige Samaritaan. Ook zullen we een Bijbeltekst leren en samen zingen. Na de pauze is er tijd voor een leuke activiteit. Vergeet niet om je kleurplaat mooi in te kleuren en in te leveren! Kijk voor de data en locaties op de website van de HHJO: www.hhjo.nl/activiteiten/kinderappel
We zijn erg blij dat het aantal bezoekers van de kinderappèldagen groeit. Daarom hebben we besloten dat we in Putten twee keer een kinderappèlochtend organiseren. Het kinderappèl wordt gehouden op vier verschillende locaties, verdeeld over twee data.
Zaterdag 30 maart a.s.:
Genemuiden - ds. H.J. van Marle
Middelharnis-Sommelsdijk - ds. W.F. 't Hart
Putten - ds. L.D.A. Hartevelt
Zaterdag 6 april a.s.:
Kesteren - ds. B.D. Bouman
Putten - ds. N.A. Donselaar

Vader-zoonsurvival en moeder-dochterdagen

Tijd investeren als vader met je zoon of als moeder met je dochter? Dat kan! In mei 2019 staan de vader-zoonsurvival en de moeder-dochterdagen gepland. Een unieke kans om samen met je zoon of dochter erop uit te gaan. Tijdens het programma zal je samen na te denken over de relatie met de Heere. Daarnaast is er tijd om de relatie met elkaar te verdiepen en om anderen te ontmoeten. Kijk voor meer informatie op: www.hhjo.nl/vader-zoonsurvival of www.hhjo.nl/moeder-dochterdagen
 


Klik boven de bijbel om deze te openen.

direct contact

verstuur bericht

Dit album bestaat niet (meer).

  • © hersteld hervormde kerk 2019

Heeft u vragen over het geloof?

Open Sluit